ANKARA / KEÇİÖREN - Sancaktepe İlkokulu

Sancaktepe İlkokulu

Şehit Kubilay Mahallesi 1791. Sokak No 2 Keçiören / ANKARA
Vizyon
Sancaktepe İlkokulu Müdürlüğünü; okul paydaşlarımızın güç birliği ile ilçemizin ve ilimizin öncelikli tercih edilen, sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren ve en güçlü eğitim kurumu yapmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, çağdaş, demokratik, lider özelliklerine sahip, milli değerlerine bağlılık duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmektir. Kurum olarak bu çerçeveden hareketle; öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, yetenekli, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmaktır.
Başarılar
Cumhuriyet Koşusu (2003) (Keçiören Üçüncülüğü) - II. Kademe Futbol Turnuvası (2004) (Ankara Birinciliği) - Resim, Müzik ve Tiyatro Şenlikleri (2004) (Ankara Birinciliği) - I. Kademe Futbol Turnuvası (2005) (Ankara Birinciliği)- Atatürk Koşusu (2006) (Keçiören Üçüncülüğü)- Monami Pastel Boya Resim Yarışması (2008), (Türkiye Üçüncülüğü)- Okullararası Resim, Müzik ve Tiyatro Yarışması (2009) (Ankara İkinciliği)- Resim, Teknoloji ve Tasarım Şenliği (2009) (Keçiören İkinciliği)- İstiklâl Marşını Ezbere En Güzel Okuma Yarışması (2010) (Ankara Birinciliği)- Eğitimde Örnek Uygulamalar Proje Yarışması (2010) (Keçiören Birinciliği)- Ankara Hentbol Turnuvası (2011)(Ankara İkinciliği) - 4. Ankara Şiir Olimpiyatı (2012) (19. Eğitim Bölgesi Birinciliği)- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şiir Yarışması (2012)(Ankara İkinciliği)- Geri Dönüşüm Konulu Maket Yarışması (2012) (Keçiören Birinciliği)- Ankara 1. Bahar Kum Şenlikleri (Hentbol) (2012)(Ankara İkinciliği) - Ankara Çocuk Dostu Şehir Projesi Afiş Yarışması (2013) (Ankara Üçüncülüğü) - Beyaz Bayrak Ödülü (2014)
Ulaşım
Kızılay - Ulus istikametinden 279, 280 ve 281 numaralı belediye otobüsleri, Ulus - Etlik - Ayvalı - Şehit Kubilay dolmuşları.
Servis yoktur.
Ankara - Keçiören - Etlik semtinde yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Uzaklık:10,4 km, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Uzaklık:9,3 km.
Geleneksel Çocuk Oyunları, Halk Oyunları, Futbol, Basketbol ve Voleybol.
Matematik ve fen dallarında ilkokul düzeyinde etkinlikler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Değerler Eğitimi Projesi, Her Sınıf Bir Piyes Oynuyor Projesi, Benim Dünyam Projesi (Butik Okul Modeli), Beyaz Bayrak Projesi, Enerji Verimliliği Projesi, Ankara Çocuk Dostu Şehir Projesi.
Avrupa Birliği proje çalışmaları hazırlık aşamasında devam etmektedir.